Digipalveluiden kaunis sekamelska

Seppo, Dani, Heimo, Lohtu, Esko, Hilkka, Nyyti, Wilma.

Oletko näistä kuullut? Ovatko nämä ihmisten nimiä vai uusia digitaalisia palveluita? Nykyaikana kaikenlaisien appie, ohjelmien, sivujen ja muiden palveluiden digimelskassa mukana pysyminen ja näiden toiminnallisuuksista tietäminen vaatii tolkuttoman paljon aikaa. Kehitys tapahtuu hurjalla vauhdilla ja Suomesta sekä maailmalta tulee jatkuvasti kaikenlaisia käyttökelpoisia tapoja kehittää omaa työtänsä. Miten sinä ja minä voimme pysyä kärryillä siitä mitä palvelua juuri meidän pitäisi kokeilla työssämme?

Useasti varsinkin sote-aloilla tieto uusista digitaalisista palveluista saattaa liikkua suusta-suuhun -menetelmällä, aika ei vain yksinkertaisesti riitä etsimään netistä sitä tuoreinta tietoa. Mutta jos tämä ei tuota tulosta niin vieraile digialojen sivustoilla, katso mitä ammattimediasi on asiasta kirjoittanut, kysy tutuilta jotka työskentelvät eri aloilla.

Voin itse tunnustaa olevani suhteellisen kokenut ja varsin aktiivinen netinkäyttäjä ja luulin tuntevani ne kanavat mistä uusimman tiedon saan verkkokalvoilleni, en siltikään aina pysy näistä kaikista perillä. Pääsinkin onnekseni tutustumaan minkälaisia palveluita XAMKin sosionomiopiskelijat olivat löytäneet. Hämmästyin, olin suunniltain, “Mitä nää on, mistä näitä tulee?” mietin pääni sisällä kun kuuntelin esittelyjä. Iso osa palveluista oli minulle uusia ja ihmeellisiä, enkö ollutkaan teknologisen kehityksen kärkijoukoissa? En nähtävästi, digiegoni otti kolauksen.

Erilaiset palvelut sopivat erilaisiin tilanteisiin, osa palveluista keskittyy pelillistämiseen ja lokaatioperusteiseen toiminnallisuuteen, osalla taas toiminnallisuus perustuu viestintään ja yhteisöllisyyteen. Mutta, ikinä ei kannata ajatella palvelun menevän oman käyttötarkoituksen ulkopuolelle, vaan tutustu, ihmettele ja testaa, saatatkin löytää yllättäviä mahdollisuuksia siitä mitä kaikkea appit ja muut voivat sinulle ja työhösi tarjota!

Eli TL;DR:

Herätä keskustelua , onko kahvipöytäsi vakikävijät ihmetelleet jotakin ohjelmaa. Tutustu ohjelmaan, ehkä tästä olisikin tuomaa uutta voimaa työhön? Testaa , usein palvelulla on mahdollisuus ilmaiseen tai varsin edulliseen kokeilujaksoon.

No kuitenkin, se mitä olet miettinyt alusta alkaen:

Seppo.io, lokaatioperusteinen pelipalvelu

Heimo.co, yhteisöllisyyspalvelu

Lohtu, Surunauha Ry:n appi joka tarjoaa apua itsemurhan tehneiden läheisille

Hilkka, toiminnanohjausjärjestelmä

Nyyti, Nyyti Ry, tarjoaa mielenterveyspalveluja opiskelijoille

Wilma, varsin tunnettu koulujen viestintäjärjestelmä

 

Digiterveisin

Jukka Suihkonen
Hankekoordinaattori
ESSOTE

bursa escort